Annons:

EM - Europa Möbler

EM - Europa Möbler
Omdöme: 
5
Vad tycker du?

EM står för Europa Möbler och är en av de större återförsäljarkedjorna av möbler i Sverige. Företaget har ett stort utbud av soffor, sängar, bord, stolar, fåtöljer och alla möjliga inredningsdetaljer. Europa Möbler strävar efter att erbjuda kvalitativa produkter och bra service med kunnig personal.

EMs butiker finns i hela Sverige men företaget erbjuder ännu ingen försäljning på nätet. Alla butiker inom Europa Möbler har ganska stor egen frihet och tvingas inte helt representera EMs sortiment. Alla EM butiker skiljer sig därför ifrån varandra. Koncernchef är Anders Högberg.

Företaget satsar på kvalitativa möbler i det något dyrare segmentet och är en av de mest klassiska återförsäljarna av möbler i Sverige. Europa Möbler är i Sverige den tredje mest kända möbelåterförsäljaren efter IKEA och Mio. Under 2012-2013 inleder Europa Möbler en satsning på ett större eget sortiment.

EM har länge haft huvudkontor i Jönköping men under 2012 flyttades huvudkontoret för företaget till skånska Fagerhult utanför Markaryd. Tanken är att sortimentsutveckling och Inköp skall samordnas för att stödja satsningen på ett eget sortiment.

Handeln bedrivs i fysiska butiker i hela landet. I framtiden kommer EM även att satsa på e-handel men ingen tid är satt för detta. Tyvärr har vi inga möbler från Europa Möbler att visa idag.

Kommentarer

Jag gillar verkligen Europa Möblers utbud, de har fantastiskt fina varor och jag föredrar dem jämfört med exempelvis MIO. Men EM har ett stort problem. Det är ganska irriterande att de inte säljer online. För mig som inte bor i en storstad så är jag mer utlämnad till aktörerna som finns på internet. Man får hoppas att Europa Möbler snart tar sitt förnuft till fånga och inser vilka säljfördelar internet ger.

3

Håller med Europa Möbler har fina saker. En härlig blandning på något vis. Även jag skulle dock gärna se EM på nätet då jag inte bor i en stad med en av deras butiker.

4

Jag ser EM / Europa Möbler som ett säkert kort. Alltid nöjd med deras produkter.

4

Varför listar Möbler.se Europa Möbler som inte har webbshop. Är EM på väg in på nätet måntro, vet ni något som vi andra inte vet?

Det vore väldigt intressant om de gjorde det då deras möbler mm alltid är fina. Det tycker varje fall jag.

4

@Legolas72 Hej, tack för din fråga. vi vet inte om Europa Möbler är på väg in på webben eller ej. Hoppas på det gör vi då vi gärna vill se alla aktörer online. Vi listar även de som vi inte har samarbete med för att informera och ge ett underlag för diskussioner och tips. I det här fallet EM.
/Vi på Möbler.se

0

EM känns som ett ganska omodernt företag (som många andra inom möbelbranschen) och de har nog enskilda återförsäljare med stor makt vilket ofta sätter käppar i hjulet för webbetablering. Men ge det några år så är jag säker på att Europa Möbler även säljer sina produkter online.

3

Bra möbler hos europamöbler men synd att man inte kan handla online. Butikerna är dock alltid väldigt trevliga med fina showroom-miljöer där man får en skön känsla för möblerna i olika miljöer. Annat än vissa andra som bara staplar en massa möbler på varandra och tror att man ska få någon känsla för dom på det sättet. Så det är riktigt bra av EM tycker jag!

4

Har som tur är haft Europa Möbler i den stad jag bor i. Har varit min oas i många år. Nu har dock webben med bloggar och ehandel gjort att jag inte är lika trogen längre. Jag får bra inspiration på nätet tycker jag. Visst är det något extra att gå till en fin show room butik och spana men det blir inte lika viktigt. Från att ha levt i ett Europa Möbler och MIO monopol har jag nu tillgång till allt. Leve webben! EM är fortfarande väldigt bra dock.

4

Europa Möbler är precis som Mio när det gäller möbler tycker jag. Inte så kul, inte så trist. Lite medelväg.

3

Em möbler har en kvallite som är sämre än andra möbel kedjor.

Garanti tid endast tre år, IKEA har tjugfem år på vissa soffor.

om man nu har fått problem med en soffa några dagar efter tre år så får msn ingen hjälp,

jag trode att EM vårdade sina kunder och varumärke, men så är ej fallet.

En besviken Kund,
MVH
Lars.W

0

Lars, det låter inget vidare. Ett företag som EM borde våga stå för en längre garantitid. Som inredningsintresserad gillar jag de möbler jag ser hos företaget men jag skulle nog tänka till om de inte ger än längre garanti precis som du är inne på.

0

EM är alltid bra tycker jag. Trevliga butiker med fina inspirationsmiljöer. Jag tycker om att företag står för kvalitet och bygger upp en trevlig atmosfär i butikerna. För många outletinspirerade butiker annars..

5

Lägg till ny kommentar