Annons:

Maria Westerberg bland slipsar och medaljonger


Maria Westerberg bland slipsar och medaljonger

Maria Westerberg fanns med i Greenhouse på Stockholm Furniture & Light Fair. En monter med mycket glädje trots ett allvarligt budskap.

 

 

 

 

Maria Westerberg

 

Maria Westerbergs använder sig ofta av något som redan finns och placerar det i en nu kontext. Hon vill gärna att det ska finnas en historia bakom föremålet. Ett exempel är hennes examensarbete från Konstfack, T-shirt Chair, som hon tillverkade av sina vänners gamla T-shirts. Stolen fick enormt stor uppmärksamhet och 2011 vann hon Green Furniture Award för sin T-shirt Chair. 

 

Pretty Tied Up av Maria Westerberg

I år visar hon upp stolen "Pretty Tied Up" som är klädd med slipsar. BilderMöbler.se

 

Tapeten "What if...?" av Maria Westerberg

                Bild: Maria Westerberg.

 

Tapeten "What if...?" presenterades för första gången nu på mässan. Titta noga så ser du vad den föreställer. Mönstret består av de tio mest utrotningshotade djuren i världen just nu. Marias tanke handlar om att vi måste göra något innan allt som återstår av dem är en vacker bild på väggen. 

 


Maja Hägerbro Remén | maja.hagerbro@mobler.se | 070 565 22 77 | mobler.se/majas
Kommentarer

Kul idé med slipsarna måste jag säga! Ofta är de ju härligt slinkiga och i en massa kul mönster. Maria Westerberg gör också det mesta av det med med modellen på stolen. Jätteroligt att se!

Min dotter älskar Maria Westerberg barnprogram Junk i SVT. Hon ser det om och om igen på SVT Play. Kul att se annat hon gjort./Hanna

Lägg till ny kommentar