Annons:

Nyheter

Vi är så stolta och glada över att få presentera vår nya bloggare här på Möbler.se. Annika Kumlin är känd som bloggare, skribent och kretativ egenföretagare med en uttalad förtjusning för 50-talet med all dess formgivning och mode. Här berättar Fröken Kumlin mer om sig själv och om sin nya blogg!


Lägg till kommentar

Idag delar Oscar Lavas på Nordic Design Hub med sig av sina idéer kring hur man matchar inredningen. Läs och lär!

Lägg till kommentar

Idag finns det ett brett utbud av utemöbler och det är inte alltid helt lätt att komma fram till vilka utemöbler som passar dig och din uteplats bäst. Är du på jakt efter utemöbler som du sitter bekvämt i under middagarna? Eller vill du ha  mer avslappnade utemöbler som loungegrupper? Vill du ha den naturliga värmen hos trä eller underhållsfritt material som konstrotting?  

Lägg till kommentar

Solen är framme och det är äntligen dags att plocka fram utemöblerna! Idag skriver vi om suveräna utemöbler av aluminium. Aluminiummöbler är lätta, tåliga och kräver minimalt med underhåll. I vårt klimat är det åtråvärda egenskaper. Se några av mina favoriter bland alla utemöbler av aluminium!

 
Lägg till kommentar (4)

Alla känner vi till Estrid Ericsons klassiska tyg med de små elefanterna. Nu finns de även som tapet på Svensk Tenn.

Lägg till kommentar

Det är nu man ska ställa ut en stol mot husväggen och njuta av vårsol och fågelkvitter. Glöm inte att ta med en varm filt och en mjuk kudde. Vi har letat upp några fina möbler som passar för tillfället!

Lägg till kommentar

Du har väl inte missat vår nya bloggare Helena Hedlund? Hon driver från och med nu den sprillans färska trädgårdsbloggen Dags för trädgård här på Möbler.se. Nu när vårsolen börjar titta fram och snödrivorna smälter undan känner i alla fall jag hur det börjar klia i fingrarna och det ska bli roligt att följa Helena och hennes trädgård. Här kan du läsa mer om Helena med hennes egna ord!

Lägg till kommentar

Sandra Malmqvist är designer med ett brinnande intresse för inredning, mode, arkitektur och formgivning. Vi är så glada över att välkomna Sandra som ny bloggare här på Möbler.se! Här berättar Sandra mer om sig själv och sin nya blogg. Varsågod!

 
Lägg till kommentar

Det händer mycket på Möbler.se just nu. En rolig nyhet är att vi satsar på flera bloggar. Vi är stolta och glada över att få presentera Ida Sundell som en av våra nya bloggare på Möbler.se. Ida kommer framför allt att skriva om hemmafix, pyssel och loppisfynd och inspirera oss kring inredning på olika sätt. Här kan du läsa mera om Ida med hennes egna ord!

Lägg till kommentar

Josef Franks mönster Guldfisk har legat gömt i arkiven i över 30 år, men nu har Svenskt Tenn tagit upp mönstret i produktion igen. Blommande kullar, guldfiskar, fåglar och blå, blå himmel är motiven.

 – Mönstret har ett lite mer naivistiskt uttryck än vad vi är vana att se hos Josef Frank. Man kan också ana en inspiration från gamla japanska träsnitt hos guldfiskarna och vågformationerna, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Lägg till kommentar
Stockholm Furniture Fair 2013: 10 heta trender för 2013

Det är dags för vår sista artikel om Möbelmässan 2013. Vår reporter Sandra Malmqvist har spanat in varje vrå på årets mässa och ger oss här 10 heta trender som kommer att dominera inredningen under 2013.

 

Lägg till kommentar (1)
Stockholm Furniture Fair 2013: Pallens år!

Vår reporter Ida Sundell fortsätter att ge oss fin inblick i årets möbelmässa där hon fastnade för pallar.

 
Lägg till kommentar (2)
Stockholm Furniture Fair 2013: De tre hetaste utställarna

Vår reporter Ida Sundell fortsätter att rapportera från möbelmässan. Här berättar hon om de tre utställare som enligt henne var mest spännande på årets mässa.

Lägg till kommentar
Stockholm Furniture Fair 2013: Trender och Greenhouse

Vår reporter Ida Sundell ger oss spännande rapporter från årets möbelmässa.

Lägg till kommentar (3)

Djur har fått större plats i inredningen. Fåglar syns i tapeter bland blommor och blad, som skulpturala dekorationer och som motiv på grafiska blad. Det är nog något både med formen och symboliken som gör att man tycker om fåglarna så mycket. Jag har valt ut nio fåglar och fjädrar som jag gillar.

 
Lägg till kommentar
Potatisfamilj är modern design

Kommer du ihåg de där figurerna man gjorde när man var liten av potatis eller kastanjer med spretiga ben? Det var från dem Floris Wubben hämtade sin inspiration till sina hyllor som går under namnet "Potato Family".

 
Lägg till kommentar
The Plywood Cabinet av HOW ARE YOU

HOW ARE YOU fanns som idé redan för tio år sedan men det var först 2011 som idén blev verklighet. Det är Tobias Johansson och Emilie Ronnebro som är duon bakom WE ARE YOU. Den första kollektionen är precis klar - MAKING HARD THINGS SOFT.

Lägg till kommentar
Veckans favoriter: Mattor vi gillar

Vi har fått in många nya fina mattor här på Möbler.se. När jag sitter och går igenom alla texter och bilder fastnar jag alltid för några saker. Här är några mattor som jag gärna skulle se på mina golv!

 

 

 

 

Lägg till kommentar
Sex favoriter från på Formex

Formex är i full gång och vi låter inredaren Hanna Tell Wisell dela med sig av sina intryck och favoriter från mässan.

Lägg till kommentar
Ordning och reda i januari

Nu drar det igång! Idag började skolan och dagis igen här hos oss. Jobb och träning ska dras igång. Vardagen är ikapp och ett nytt år har börjat på allvar. Och då kommer det här behovet av ordning och reda. Struktur. Rent. Nytt. Var sak på sin plats. Nu!

 
Lägg till kommentar (2)