Annons:

Julafton i biltvätten


Julafton i biltvätten

 

När det kommer till julen är jag vansinnigt konservativ. Allt ska vara som det alltid har varit. Jag är precis som barnen. 

 

Mamma ska göra sitt pepparkakshus med dass och non-stop efter samma ritningar som det gjorts de senaste fyrtiofem åren. Och trillingnöt är ett absolut måste bland julgodiset. Vi firade jul med samma stora gäng i trettio år och på nästan exakt samma sätt varje år. Hur mysigt som helst. Sedan började vår generation få en massa barn och då gick det helt enkelt inte att fortsätta traditionen längre. Vi blev för många och de andra släkterna ville också träffa sina barnbarn på julafton. Så nu har vi börjat knåpa ihop egna traditioner. 

Jag minns hur det var precis i skarven mellan det nya och det gamla. Min syster skulle fira hos svärföräldrarna på dagen och det var väldigt lugnt och tomt. Vi körde runt lite planlöst för att vår bebis skulle somna och plötsligt fann vi oss sitta i en biltvätt. Det var ju lika bra att passa på. Så där satt vi, den lilla nya familjen, i en biltvätt i ett industriområde, och såg de färgglada borstarna mekaniskt rulla över oss. Ruggigt och grått var det. Mitt på julafton! Nej, någon måtta får det lov att vara. Något slags skimmer ska det väl ändå vila över julen, trots att man har blivit vuxen och medelålders och allt det där?

 

Glitteränglar

 

Bilder: Möbler.se


Maja Hägerbro Remén | maja.hagerbro@mobler.se | 070 565 22 77 | mobler.se/majas
Lägg till ny kommentar