Annons:

Förälskad i Nordal


Förälskad i Nordal

Hur kommer det sig att danskarna lyckas så bra? House Doctor har jag gillat länge och nu faller jag handlöst för Nordal.

 

Små ting från Nordal

 

Grönt från Nordal

 

Glas från Nordal

 

Nordal, liksom House Doctor och Rie Elise Larsen, har den där förmågan att presentera sina saker på ett sätt som gör att jag vill flytta in i bilderna. Det är lagom avslappnat, men sticker ändå ut lite. Färg utan att vara grällt. Skavt utan att vara tillgjort. Det är som med dansk film. Replikerna låter så lediga och skådespelarna är alltid bra. Om en svensk är med i en dansk film låter det alltid lite tillgjort och stolpigt, tycker jag. Kan danska designframgångar hänga på språket, månne? 

 

Trasmattor från Nordal

Alla bilder kommer från Nordal.

 


Maja Hägerbro Remén | maja.hagerbro@mobler.se | 070 565 22 77 | mobler.se/majas
Kommentarer

Nordal är helt magiskt, lätt att förälska sig i. Och som du är inne på, vilken enorm känsla för presentation. Jag vill ha Nordal i hela hemmet känner jag.

Precis så känner jag med. Jag tror att det blir så bra för att de får in lite shabby möbler, några klassiker, orientaliska detaljer, lantliga golv, färger och vitt.. Det skulle kunna bli pannkaka av alltihop, men i stället blir det hur skönt som helst.

Jag håller med er. Jag såg nyss en bild från ett danskt sommarhus i tidningen 25 Underbra Hem. I köket fanns det lantliga inslag med såpat trägolv, pärlspont, trasmatta och tallrikshylla på väggen. Modern konst av stort format på väggarna. Ett otroligt rustikt köksbord. Stilrena stolar med stålrör och rotting. Taklampa och sidobord/köksö i industriell stil av metall. Någon retroaffisch på väggen och lite porslin från 60-talet. Kanske är det kontrasterna som gör att det inte blir tråkigt. Det ser ut som ett riktigt hem.

Lägg till ny kommentar